Van goud en bloed

Plaats

Tent, Royal Spa Football Club, Terrain de Creppe

Duur

1u15

Taal

Zonder woorden / toegankelijk voor alle talen

Publiek

Alle leeftijden vanaf 8 jaar

Data en tijden

  • Vrijdag 16 augustus 20.00 uur
  • Zaterdag 17 augustus 20.00 uur
  • Zondag 18 augustus 18.00 uur

Tarieven

Volwassenen

Volle prijs: 25 €
Groepen vanaf 4 personen: 20 €

Onder de 30

Volle prijs: 16 €
Groepen vanaf 4 personen: 13 €

Gereduceerd tarief

Volle prijs: 10 €
Groepen vanaf 4 personen: 9 €

Abonnement (vanaf 5 voorstellingen)

Prijs per voorstelling

Volwassenen : 19€

Onder de 30 : 12€

Gereduceerd tarief : 8€

En ook...

  • Afterparty concert vrijdag 16 augustus vanaf 22.00 uur (programma in ontwikkeling) | zaterdag 17 augustus om 22.30 uur Love Blind Test (inschrijven verplicht)

Tempo d’Eole

Al meer dan tien jaar geeft het Brabantse gezelschap Tempo d’Eole voorstellingen onder zijn grote tent waarin de elegantie en kracht van het paard met circuskunsten, verhalen vertellen, theater en muziek gecombineerd worden tot groot genoegen van jong en oud.

De voorstelling

Voor deze nieuwe creatie brengt het collectief vijf acrobaten, een muzikant, een hond en vier paarden samen in een adembenemende show.

Juist vóór de start van de grote show, knapt de zweep van de man die de teugels van dit hele mechanisme vasthoudt. De paarden worden opgetuigd, de meisjes zijn mooi, de jongens zijn sterk… Dit onophoudelijk en uitzinnig ballet combineert circus, acrobatiek en paardentraining. Van altijd hoger willen gaan komt de ondergang, de kostuums worden afgerukt, de make-up loopt uit. De wervelwind veegt de lichamen weg en verbreekt het bestaande evenwicht…

Het gezelschap laat zich inspireren door traditionele circus, het spiegelbeeld van een hiërarchische en patriarchale maatschappij. Beetje bij beetje maakt orde plaats voor wanorde en opent de deur naar een meer harmonieuze verbeelding. Een rondzwaaiende ervaring die je niet mag missen!

In de pers

Jeunes, pétillants, surprenants, ils font du cirque comme d’autres font la fête : en donnant tout ce qu’ils ont, avec du fun et du cœur, en fanfare et sans se prendre exagérément la tête.

  • Toute la Culture

 

Contre le pessimisme ambiant, huit circassiens et musiciens envoient du rose.

  • La Terrasse

Het team

Regie Philippe Vande Weghe | Met Mathias Gramme, Gaspard Gramme, Hélène Liétar, Émile Postic, Margot Prouhet, Lucas Scohier, de paarden Tsar, Fangorn, Oujda, Hermès, Uma en de hond Iro | Scenografie Aline Claus en Isis Hauben | Kostuums Léonor BoyotGellibert met de hulp van Judith Van Parys | Muziek Émile Postic | Licht Simon Renquin | Techniek Maria Audejean et Nicolas Van Moer | Onderzoek naar het lichaam in beweging Fatou Traoré | Verspreiding en productie Pascale Mahieu

 

Een creatie van het gezelschap Tempo d’Eole. In coproductie met het Spa Royal Festival, Le Vilar, Circuswerkplaats Dommelhof Neerpelt, het CCBW, het Cultureel Centrum Famenne-Ardenne, het Nationaal Stoeterij van Hennebont (FR), l’Azimut-Antony/Châtenay-Malabry, Nationaal Circuscentrum in Ile de France (F). Met de steun van het Cultureel Centrum van Fosses-la-Ville, Les Argonautes, Les Baladins du Miroir. Met de hulp van de Federatie Wallonië-Brussel, de provincie Waals-Brabant, de Nationale Loterij, WBI. Coproductie Perpodium, met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Regering via Cronos Invest.

Je zult het ook leuk vinden...

Subscribe to the Royal Festival’s
general newsletter

* indicates required

Stay informed about
the EXTRA programme

* Required fields

If you want to receive printed information:

Blijf op de hoogte
van het EXTRA programma

* Champs obligatoires

Als je liever gedrukte informatie ontvangt:

S'inscrire à la newsletter
du Royal Festival Spa

Être tenu au courant
du programme

* Champs obligatoires

Si vous préférez recevoir les infos en version papier :