Het Spa Royal Festival weerspiegelt al 65 jaar
de diversiteit en kwaliteit van het Belgische theater.

Opgericht in 1959 door het prestigieuze Théâtre National de Bruxelles, heeft het zichzelf door de jaren heen steeds opnieuw uitgevonden en zich onder opeenvolgende directeurs aan het veranderende culturele landschap aangepast.

Elke zomer brengt het Royal Festival een selectie van de beste voorstellingen uit de Fédération Wallonie-Bruxelles, met bijzondere aandacht voor Waalse artiesten. Deze voorstellingen worden naast het werk van internationaal gerenommeerde gezelschappen uit Canada, Zwitserland, Tsjechië, Zweden en Frankrijk gepresenteerd.

Sinds 2018 staat het festival open voor alle podiumkunsten: acrobatisch circus, muzikale voorstellingen, nieuwe magie, objecttheater, marionetten, theater voor jong publiek, stand-up, mentalisme, visuele voorstellingen, dans, enz.

Het Royal Festival is nauw verbonden met het erfgoed van de stad Spa, die het festival verwelkomt en ondersteunt. Het festival heeft het geluk om zijn activiteiten te mogen organiseren op locaties die grotendeels onder monumentenzorg vallen.

Abonneer je op de nieuwsbrief van het Royal Festival

Spa Royal Festival presenteert

Spa : een geweldig podiumkunstenfestival, een unieke stad, een verrassende streek.

© Spa Royal Festival – Rue de l’Hôtel de Ville 44 – 4900 Spa – +32(0)87 77 56 52info@royalfestival.beAlgemene verkoopsvoorwaarden

Subscribe to the Royal Festival’s
general newsletter

* indicates required

Stay informed about
the EXTRA programme

* Required fields

If you want to receive printed information:

Blijf op de hoogte
van het EXTRA programma

* Champs obligatoires

Als je liever gedrukte informatie ontvangt:

S'inscrire à la newsletter
du Royal Festival Spa

Être tenu au courant
du programme

* Champs obligatoires

Si vous préférez recevoir les infos en version papier :